جراحی بینی گوشتی
جراحی بینی گوشتی نوعی جراحی بینی است و بینی گوشتی به بینی های گفته می شود که در قسمت پایین و نوک بینی دارای پوست ضخیم و چربی زایی باشد.
ویژگی بینی های گوشتی
از لحاظ ظاهر : نوک بینی حالت پهن و سوراخ های بزرگ و افتاده ای دارد.
از لحاظ نوع پوست : اگز بینی را به دو نیمه افقی تقسیم کنیم دو سوم پایین بینی را پوست ضخیم تشکیل می دهد که دارای غدد چربی فعالی هستند، اگر با انگشت نوک بینی را فشار دهید شاهد تراوش مقداری چربی از آن خواهیم بود.
از لحاظ ساختمان : غضروف و بافت بینی گوشتی ضعیف است.
دلیل افتاده به نظر رسیدن نوک بینی گوشتی
دلیل آن این است که پوست بینی ضخیم است وغضروف ضعیف بینی توانایی نگهداری پوست ضخیم را ندارد به همین خاطر بینی دچار افتادگی خواهد شد.
نحوه جراحی بینی گوشتی
جراحی بینی های گوشتی از پیچیده ترین و مشکل ترین انواع عمل بینی می باشد که برای داشتن نتایج مطلوب احتیاج به مهارت جراح بینی با تجربه ای دارد.
جراحی بینی گوشتی با گرافت گذاری و تقویت غضروف ضعیف بینی توسط بهترین جراح بینی گوشتی انجام خواهد شد.
اغلب افرادی که بینی گوشتی دارند قبل از اقدام به عمل بینی نگران این موضوع هستند که عمل بینی گوشتی برگشت پذیر خواهد بود؟
باید متذکر شد که جراحی بینی های گوشتی در گذشته کاهنده بوده به این صورت که جراح بینی برای برطرف کردن ایرادات و کوچک کردن بینی اقدام به تراش دادن و برداشتن بافت وغضروف بینی می نمود که در نتیجه برای زمان کوتاهی بینی زیبا به نظر می رسید.
امروزه جراح فوق تخصص پلاستیک بینی گوشتی را با تقویت غضروف و بافت ضعیف انجام می دهد به این صورت که به منظور تقویت غضروف نوک بینی از غضروف میانی بینی که مستحکم است، استفاده می کند.
نتیجه جراحی بینی گوشتی
کسانی که دارای بینی گوشتی هستند باید با توجه به ضخامت پوست خود انتظارات واقع بینانه ای از عمل بینی خود داشته باشند.
به طور معمول نتیجه عمل بینی گوشتی بینی طبیعی جراحی شده خواهد بود و فرد به دلیل پوست ضخیمی که دارد، نباید انتظار جراحي بيني گوشتي فانتزی را داشته باشد به این خاطر که بینی عروسکی نیاز به استخوان محکم و پوست نازک و ظریفی دارد.
مهمترین مسیله قبل از عمل جراحی بینی دقت در انتخاب جراح بینی است، نتیجه عمل بینی گوشتی در صورتی موفق خواهد بود و دچار افتادگی و بازگشت نخواهد شد که عمل جراحی بینی توسط بهترین جراح بینی گوشتی انجام گیرد.
عمل بینی گوشتی با لیزر
شاید این مطلب را در سایت های پزشکی دیده باشید که عمل بینی گوشتی با لیزر انجام می شود باید گفت که بیان این موضوع جنبه تبلیغاتی دارد و حقیقت ندارد.
لیزر قادر به ایجاد تغییرات روی استخوان بینی نخواهد بود تنها کاربرد لیزر برطرف کردن ایرادات سطحی پوست بینی از قبیل برطرف کردن آکنه می باشد.
بینی گوشتی و استخوانی چه تفاوت هایی دارند ؟
به طور عمده بینی به دو دسته گوشتی و استخوانی قابل تقسیم است. معیاری که منجر به دسته بندی بینی ها می شود غضروف و میزان ضخامت پوست بینی می باشد.
بنابراین چنانچه بینی پوستی ضخیم در بخش تحتانی خود داشته باشد و همچنین از غضروفی نازک و ضعیف برخوردار باشد در دسته بینی های گوتی قرار می گیرد. از دیگر ویژگی های بینی های گوشتی می توان به پهنای نوک بینی ، ارتفاع زیاد و نیز ضخامت پره های بینی اشاره نمود.
بینی استخوانی غضروفی محکم و پوستی ظریف و نازک دارد. غالبا در قسمت پل این بینی ها عموما شاهد برجستگی یا اصطلاحا قوز می باشیم.
انواع بینی های گوشتی
لازم به ذکر است خود ینی های گوشتی به دو دسته تقسیم بندی میشوند که عبارتند از :
بینی های گوشتی ای که از غدد سبابه بسیاری برخوردارند و پوست آن ها به میزان زیادی چربی تولید می کند. در مورد میزان موفقیت باید گفت احتمال موفقیت جراحی این نوع از بینی های گوشتی بالا است.
بینی های گوشتی ای که ضخیم بودن پوست آن ها به غدد چربی ارتباطی ندارد و ضخامت پوست این بینی ها ناشی از زیاد بودن بافت زیر پوست بینی می باشد. شایان ذکر است جراحی این نوع از بینی های گوشتی از حساسیت ویژه ای برخوردار است ، لذا جراحی آن را باید به یک جراح با تجربه و متبحر سپرد.
تورم پس از جراحي بيني گوشتي
در بینی های گوشتی با توجه به اینکه دارای پوست ضخیمی هستند میزان بروز تورم افزایش می یابد ، همچنین مدت زمانی که طول می کشد تا تورم بینی کاهش یابد و برطرف گردد در مقایسه با بینی های استخوانی بیشتر است.
به طوری که عمدتا تمامی افرادی که از بینی گوشتی برخوردارند زمان کاهش تورم بینی در بازه زمانی ۲۴ الی ۳۶ ماه تخمین زده می شود.
بنابراین مشاهده نتیجه جراحی این نوع از بینی ها پس از گذشت مدت زمان ذکر شده امکان پذیر خواهد بود.
در برخی موارد ، جراحان بینی از طریق تزریق استروئید به پوست بینی در طول چند هفته بعد از جراحی بینی اقدام به پیشگیری از تشدید زخم های ناشی ازجراحی می نمایند.
تزریق آمپول کورتون در جراحی بینی گوشتی چه کاربردی دارد ؟
در برخی موارد بعد از جراحی بینی گوشتی ، ممکن است جراح بینیبه منظور کاهش ضخامت پوست بینی و نیز کاهش تورم پس از جراحی اقدام به تزریق کورتون نماید.
البته میزان تزریق کورتون بسیار حائز اهمیت می باشد چرا که در صورت تزریق کورتون به میزان زیاد ، پوست بینی بیش از اندازه نازک می گردد.
لازم به ذکر است بیمار پس از تزریق کورتون به مدت ۲ هفته می بایست از چسب زدن به بینی خودداری نماید.
در چه مواقعی جراح بینی توصیه به مصرف راکوتان می نماید ؟
در مواردی که میزان غدد چربی بینی های گوشتی بسیار زیاد باشد ، طبق توصیه پزشک متخصص ممکن است مصرف راکوتان به مدت ۶ ماه برای بیمار تجویز گردد چرا که راکوتان در نتیجه جراحی بینی بسیار اثرگذار است.
البته جراح قید می نماید که پس از گذشت ۶ ماه و پیش از اقدام به جراحی بینی بیمار مصرف راکوتان را قطع نماید.
ضمنا با توجه به صلاحدید پزشک مصرف راکوتان به مدت ۳ ماه بعد از جراحی بینی نیز توصیه می گردد.
جراحی ترمیمی بینی گوشتی
برخی افراد از نتیجه حاصل شده از جراحی اولیه بینی گوشتی که انجام داده اند دچار نارضایتی هستند ، بنابراین برای دومین بار و با هدف اصلاح و ترمیم عیوب پیش آمده یا نقایصی که در جراحی اول بر طرف نشده اقدام به جراحی مجدد بینی یا اصطلاحا جراحی ثانویه می نمایند.
در اینجا باید متذکر شد که چنانچه افراد در جراحی اولیه بینی نسبت به انتخاب یک جراح زبده و ماهر دقت نمایند می توانید میزان نگرانی خود از جراحی بینی و نتایج آن را به حداقل برسانند ، چرا که انجام جراحی بینی توسط یک جراح یبنی حاذق و با تجربه قطعا می تواند شما را در دستیابی به نتایج رضایت بخش از جراحی بینی یاری دهد و منجر به اطمینان خاطر شما از جراحی بینی شود.
مراقبتهای بعد از جراحي بيني گوشتي
همانطور که پیشتر اشاره نمودیم انتخاب جراح بینی در رسیدن به نتیج رضایت بخش از جراحی بینی تاثیر بسزایی دارد ، از دیگر مواردی که اثرگذاری بالایی در این مقوله دارد رعایت مراقبت های بعد از عمل بینی می باشد که در ادامه به ان ها می پردازیم :
در مصرف داروهایی که جراح بینی برای تان تجویز نموده دقت نمایید و آن ها را در ساعات معین استفاده نمایید.
به مدت ۲۴ ساعت پس از جراحی می توانید جهت پیشگیری از تورم و کبودی از کمپرس سرد در نواحی چشم ها به جز روی بینی استفاده نمایید.
سعی نمایید از ایجاد حرکات شدید در ماهیچه های صورت اجتناب کنید.
در هنگام خوابیدن می بایست به پشت ( طاق باز ) بخوابید و به کمک دو عدد بالش سر خود را از بدنتان بالاتر قرار دهید.
از انجام فعالیت های بدنی شدید و سنگین اجتناب نمایید.
هنگام استحمام در روزهای ابتدایی عمل ، مطابق دستورالعمل پزشک حمام نمایید و از خیس شدن گچ بینی پیشگیری نمایید.
دت داشته باشد هرگز با آب داغ حمام نکنید.
هنگام عطسه کردن دهان خود را باز نگه دارید.
با دهان باز، عطسه کنید.
از تخلیه تحت فشار بینی (فین کردن) خودداری کنید.
از الکل به هیچ وجه استفاده نکنید.
با آب داغ، استحمام نکنید.
سعی کنید حتما در هفته ابتدایی پس از عمل از غذاهای مایع مثل سوپ ، فرنی و غیره استفاده نمایید.
از خوردن غذاهایی که احتیاج به جویدن زیاد دارند پرهیزنمایید.
از خوردن غذاهای حاوی نمک زیاد و فلفل جهت پیشگیری از بروز تورم خودداری کنید.
حداقل به مدت ۳ هفته پس از عمل ، از انجام فعالیت های ورزشی سنگین اجتناب نمایید.
به مدت یک ماه از قرار دادن عینک روی بینی پرهیز کنید.
به مدت یکماه از شنا کردن امتناع نمایید.
حداقل به مدت ۲ هفته بعد از جراحی بینی از مصرف الکل و استعمال سیگار خودداری کنید.
نکات مهم بعد از عمل بینی گوشتی
دقت داشته باشید برشح خونابه ازبینی به مدت ۴ روز بعد از جراحی بینی امری طبیعی است و نیازی به نگرانی نیست.
دور چشم ها پس از جراحی دچار کبودی می شوند که حدودا پس از ۳ هفته این کبودی ها کاهش یافته و برطرف می گردند.
ذکر این نکته ضرری است که قاعدتا دوره نقاهت در افرادی که جراحي بيني گوشتي انجم داده اند در قیاس با دیگر جراحی ها طولانی تر بوده و بهبودی به زمان بیشتری نیاز دارد.
جراح بینی نحوه چسب زدن صحیح به بینی را به بیمار آموزش داده و بیمار می بایست تا زمان معین شده نسبت به زدن چسب بینی دقت نماید.
چنانچه باعلائمی از قبیل سرگیجه ، تهوع ، خونریزی از بینی ، استفراغ ، درد زیاد در بینی روبرو شدید بلافاصله با پزشک خود تماس گرفته و در صورت لزوم به مطب وی مراجعه نمایید.
در خاتمه باید گفت که با توجه به مطالب فوق الذکر طبیتا می توان اذعان داشت که نتیجه جراحی بینی در بینی هایی که از پوستی ظریف برخوردارند ایده آل تر بوده و تغییرات ایجاد شده به خوبی مشهود خواهد بود.
بنابراین هر قدر پوست بینی ضخیم تر باشد امکان مانور جراح بینی محدودتر شده و مشاهده تغییرات اعمال شده به وضوح قابل رویت نخواهد بود.
البته لازم به ذکر است امروزه جراحان بینی با بکارگیری تکنیک های نوین جراحي بيني گوشتي توانسته اند تقریبا در تمامی جراحی های بینی گوشتی به نتایج موفقیت آمیزی دست یابند.