13 ژوئن 2019
ژوئن 13, 2019

درمان بواسیر

0 دیدگاه

درمان بواسیر

درمان بواسیر : به تورم یا بیرون زدگی رگ های وریدی که در مجرای مقعدی هستند ، بواسیر گفته می شود . به دلیل اینکه بواسیر یا همورئید در نزدیکی مقعد اتفاق می افتد هنگام دفع مدفوع درد بسیار زیادی دارد و مبتلا شدن به این بیماری با درد بسیاری همراه است .( درمان هموروئید )

بواسیر در تمامی افراد اتفاق می افتد و نمی توان اعلام کرد که این بیماری مختص بانوان یا تنها مختص آقایان است ولی به طور معمول این بیماری در بین افراد ۴۵ تا ۶۵ سال بیشتر رخ می دهد .

دلیل مشخصی برای بروز بیماری بواسیر وجود ندارد ولی عواملی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم از رایج ترین دلایل تورم رگ های وریدی می باشند :

نشستن طولانی مدت
فشار بیش ازاندازه به قسمت پایینی شکم یا راست روده
یبوست
اسهال مزمن
دشوار بودن دفع مدفوع
چاقی بیش از اندازه
بارداری
استفاده از غذاهای کم فیبر
عدم مصرف مایعات و آب به میزان کافی و غیره .

درمان بواسیر
برای درمان بواسیر چه باید کرد؟

برای درمان بواسیر یا هموروئید در ابتدا باید به یک فوق تخصص کلورکتال مراجعه نمایید تا دلیل بیماری و میزان وخامت آن مشخص شود .

برای درمان هر بیماری روش های طبیعی ، غیرتهاجمی و تهاجمی وجود دارد .

برای تشخیص بهترین درمان ، بیماری باید به طور دقیق بررسی شود .

روش های طبیعی چون استفاده از سرکه سیب ، نوشیدن زیاد آب ، خوردن کدو ، شلغم و غیره برای درمان هموروئید وجود دارد ولی این روش ها زمانی مناسب هستند که بیماری در مراحل اولیه باشد .

زمانی که بواسیر به اوج وخامت برسد و برای بیمار مشکلات جدی ای را به وجود آورد، دیگر روش های طبیعی پاسخگو نیستند و نیاز است از روش های تهاجمی و کم تهاجمی استفاده کرد .

یکی از رایج ترین روشهای درمان بواسیر، استفاده از لیزر است .
لیزر یک روش غیرتهاجمی است به همین دلیل در بین تمامی افراد محبوب است و اکثریت متقاضیان سوال می کنند که آیا بواسیر با لیزر درمان می شود یا خیر ؟

در اصل لیزر یکی از بهترین روش های درمان همورئید می باشد ولی عود دوباره بیماری بستگی به دو عامل دارد : مهارت پزشک در انجام لیزر و رعایت نکات مراقبتی .

برای مطلع شدن از روش درمان بیماری های مقعد به پزشک متخصص مراجعه نمایید تا بیماری به طور دقیق بررسی شود و سپس بهترین روش درمان پیشنهاد داده شود .

درمان بواسیر
انواع بواسیر

بواسیر داخلی : این بیماری درون مقعد اتفاق می افتد و قابل مشاهده نیست. بواسیر داخلی معمولا ناراحتی خاصی در پی نخواهد داشت و تنها به دلیل عبور مدفوع، سطح حساس آن آسیب دیده و باعث خون ریزی خواهد شد. گاهی ممکن است بر اثر دفع مدفوع، رگ متورم شده بیرون زده و موجب خارش و درد شود.
بواسیر خارجی : این نوع بواسیر در نواحی اطراف مقعد ایجاد خواهد شد و درد، خارش و خون ریزی در پی خواهد داشت. در برخی موارد ممکن است تجمع خون موجب تشکیل لخته خون گردد که دردناک، متورم و ملتهب است.
بواسیر ترومبوزه : محل ایجاد آن در لبه کناری مقعد است و اندازه آن در حد لوبیا می باشد. این نوع بواسیر به هنگام دفع و در افرادی که طولانی مدت می نشینند به طور ناگهانی رخ خواهد داد.

بواسیر ترومبوزه دردناک ترین بواسیر است که حداکثر ظرف چند ساعت اتفاق می افتد. در این حالت فرد باید فورا به پزشک مراجعه نماید.
زمان مراجعه به پزشک متخصص

خون ریزی یکی از بارز ترین نشانه های بواسیر است. البته می تواند بر اثر بیماری های دیگری چون سرطان روده بزرگ یا مقعد نیز باشد. به همین دلیل برای تشخیص درست دلیل خون ریزی، باید فورا به پزشک متخصص مراجعه نمایید. به منظور تشخیص دقیق و درمان، فرد باید تحت معاینه قرار بگیرد و یک سری آزمایشات انجام دهد.

همچنین زمانی که درمان های خانگی موجب کاهش علائم چون درد و خارش نشود نیز باید به پزشک مراجعه نمایید.

زمانی که اجابت از حالت طبیعی خود خارج شود و مدفوع خونی، تیره رنگ و همراه با لخته خون باشد، سریعا باید به پزشک مراجعه نمایید، چرا که این خون ریزی ممکن است مربوط به اختلال در سایر نواحی بدن چون سیستم گوارشی باشد.

درمان بواسیر
نحوه پیشگیری از بواسیر و درمان آن

یکی از موثر ترین راه های پیشگری از بواسیر، مدفوع نرم است که به راحتی دفع شود؛ به این منظور نکات زیر را در نظر بگیرید:

تا جای ممکن از غذا های فیبر دار چون سبزیجات و غلات سبوس دار استفاده نمایید. این مواد به نرم شدن مدفوع کمک می کنند تا فشار وارده به مقعد که دلیل اصلی ایجاد بواسیر است را کم کنند. لازم به ذکر است جهت جلوگیری از بروز گاز، فیبر را به کندی وارد رژیم غذایی خود کنید.
مصرف مایعات و نوشیدنی های غیر الکلی بین ۶ تا ۸ لیوان در روز الزامیست و موجب کاهش احتمال بروز بواسیر خواهد شد.
نگه داشتن نفس و فشار آوردن بیش از حد هنگام اجابت، فشار بیشتری به رگ های تحتانی وارد خواهد کرد، بنابراین فشار نیاورید.
زمانی که احساس مدفوع کردید، سریعا نسبت به تخلیه آن اقدام نمایید. نگه داشتن مدفوق موجب خشک شدن و در نهایت منجر به عبور مشکل آن از مقعد خواهد شد.
ورزش کردن موجب کاهش فشار به روی رگ ها می شود. همچنین ورزش موجب کاهش وزن خواهد شد و نقش بسیاری در جلوگیری از بروز بواسیر می شود.
از نشستن های بیش از حد خودداری کنید چرا که در حین نشستن به خصوص هنگام اجابت، به رگ ها فشار بیشتری وارد خواهد شد.